LinksSitemapKontakt Print
    
Forside > Profil > Vores baggrund

Vores baggrund

Nordic BioEnergy er grundlagt på mere end 20 års innovativ forskning og udvikling indenfor udnyttelse af salte og organisk materiale. Teknologien – BIOREK® – er opfundet af den nu afviklede danske miljø- og procesvirksomhed Bioscan. I dag besidder Nordic BioEnergy patenterne til denne teknologi som det fremsynede Bioscan udviklede.

Den forsknings- og udviklingsmæssige del af vores virksomhed begyndte således tilbage i 1985. Kombinationen af biogas og separation har fra starten stået i fokus med det formål at opnå maksimal udnyttelse af organiske spildprodukter fra landbruget. Det første fuldskala biogasanlæg blev leveret i 1990 til Linkogas i Sønderjylland. Anlægget er i fuld drift og afventer installation af højteknologisk separation.

Med leveringen af det højteknologiske biogas- og separationsanlæg på Bornholm markeredes derfor et gennembrud i forskning og udvikling samtidig med kommercialiseringen af en fremsynet teknologi.

En del af Bioscans tidligere medarbejdere har valgt at forsætte deres karriere i Nordic BioEnergy. Og sammen med vores økonomiske fundament og kommercialiseringen af BIOREK®, betragter vi os selv som en vital ny virksomhed med mere end 20 års erfaring.

+45 23 86 88 86 +49 3212 182 6282 info@nordicbioenergy.dk